SOS Arquitectura

SOS Arquitectura ¿Necesitas ayuda con tu entrega? ¿Te falta alguna parte de tu TFM/PFC? SOS Arquitectura te ayuda con un equipo multidisciplinar especializado.
(2)

¿Necesitas ayuda con tu entrega? ¿Te falta alguna parte de tu TFM/PFC? SOS Arquitectura te ayuda con un equipo multidisciplinar especialistas en todos los

Misión: Ayuda multidisciplinar enfocada a la carrera de arquitectura

Solar Decathlon Europe 2019
21/07/2019

Solar Decathlon Europe 2019

💻➡️ www.azaleaupv.com

🏡 a projektről
Az Azalea a fenntartható lakásépítés projektje, melynek célja, hogy megőrizze a Valenciai Közösség két legfontosabb elemét: a gyümölcsöskertet és jellegzetes házát, a “Barracát”. Az Azalea arra törekszik, hogy a múlt eme öröklött házát a mai élethez igazítsa az eredeti épület jellegzetességének tiszteletben tartása, megőrzése mellett. A projekt példaként jelenik meg a városi élet és a természet közötti kapcsolat bemutatására, a városhatárok tiszteletben tartásával. Az eredmény egy közel 70m2 területű és 7m magasságú ház, ahol a szervezeti filozófia egy összetömörített tömbből áll, amely minden szolgáltatási területet magában foglal (fürdőszoba, konyha, gépészeti helyiség és hálószoba), a tér nagy részét átlátható és rugalmas területnek meghagyva. Az Azalea teljes egészében, a tervezéstől az építkezésig a csapat által készült. Azalea, több mint egy ház: az Azalea egy otthon.

☀️kulcsjellemzők
- Hagyomány: Csakis gyökereink figyelembevételével és tiszteletben tartásával tekinthetünk a jövőbe. Az Azalea projekt alapja a Barraca, a régióban az évszázadok során elterjedt, földművesek által használt lakóház, mely Valencia városának egyik szimbóluma lett.
- Innováció: A prototípus, a mai ház minden felszereltsége mellett új technológiákat és anyagokat is magában foglal, melyek az Azaleát csúcsminőségű lakássá teszik. Mindez bizonyítja a hagyomány és az innováció együttműködését.
- Önfenntartás: A napelemek energiatermelésének köszönhetően a lakás teljesen energiafüggetlen, még több energiát is képes előállítani, mint a szükséges.
- Moduláris kialakítás: A verseny jellegéből adódóan a csatlakozásokat úgy alakították ki, hogy bármikor megfelelő mechanikai teljesítményt biztosítsanak és garantálják a szigetelés folytonosságát.
- Energiahatékonyság: A legtisztább energia az, amit nem termelnek. Ezért a lakás több passzív stratégiát tartalmaz, amelyek minimálisra csökkentik az energiaigényt.

⚡️innovatív technológiai megoldások
- A mikrokapszulázott fázisváltó anyag, amely képes hőt elnyelni vagy felszabadítani, miközben a hőmérséklete állandó marad.
- A déli homlokzaton, a nap állásától függően automatizált rendszer állítja be a lamellák nyitottságát, lehetővé téve a természetes fény beáramlását, megakadályozva a sugárzó fény bejutását és a túlmelegedést.
- Innovatív energiaszabályozó rendszer, amely képes villamos energiát leadni vagy tárolni a felhasználó valós fogyasztásától függően. A hibrid panelek forradalmi
rendszerét felhasználva, amely egyetlen panelben képes villamos energiát és forró vizet termelni.
- Motoros ablakok: keleti és nyugati homlokzaton elhelyezve, automatikusan szabályozhatók a belső és külső hőmérséklet függvényében.
- A lakás „okosotthon” rendszerrel rendelkezik, amely lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy az egyes helyiségek lámpáit felkapcsolva az összes többi helyiség
klímaberendezés vezérlését szabályozza. Mindezt egy applikáció segítségével.

🏡 project description
Azalea is a sustainable dwelling project. The goal is to preserve two of the most important elements of the Valencian Community: its orchard and its typical house, the Barraca. The proposal focuses on adapting this traditional dwelling to today’s everyday life, basing each of the changes on a profound respect for the original building. The project is presented as a typology which works as a nexus between urban and natural living surroundings, respectfully weaving the city limits. The result is a house of nearly 70m2 and 7m height where the organizational philosophy consists of one compact strip that encompasses all service areas (bathroom, kitchen, machines room and bedroom), leaving most of the space as a diaphanous and flexible area. Azalea is made entirely, from the design to the construction, by the Team. Azalea, more than a house, has become a home.

☀️ key features
- Tradition: Only by considering the roots can we look to the future. Azalea is based on the Barraca, the typical farmer’s house, centuries old in the region, which has become one of the symbols of the city of Valencia.
- Innovation: The prototype, besides including all the facilities of a contemporary house, incorporates new technologies and materials that make Azalea a cutting-edge dwelling which demonstrates that tradition and innovation can go together.
- Self-sufficiency: Thanks to the energy production of the solar panels, the dwelling is completely energy-independent, capable even of generating more energy than necessary.
- Modular design: Due to the nature of the competition, the joints have been conceived to keep an optimus mechanical performance and guarantee insulation continuity.
- Energy efficiency: The cleanest energy is the one that is not produced. That is why the dwelling includes multiple passive strategies that create a minimal energy demand.

⚡️applied innovative technologies
- Microencapsulated phase change material that can absorb or release heat and keep its temperature constant.
- Motorised slats located in the south façade, automatically adjusting its openness allowing natural light to enter while avoiding beam radiation and overheating.
- Innovative energy control system, able to sell or store electricity depending on the real consumption of the user. It also counts with a revolutionary system of hybrid panels, capable of producing electricity and hot water in a single panel.
- Motorised windows, with East and West orientation, are auto matically regulated depending on inside and outside temperatures, playing a key role in natural daytime and nocturnal ventilation as well as in suction chimney strategy, both for passive cooling purposes.
- The dwelling includes a home automation control system which allows the user to control the lights and climate system. All this can be done thanks to an App.

#sosarquitectura
18/03/2018

#sosarquitectura

Os dejamos un regalo de bienvenida :D
04/09/2017
Just NØT the same

Os dejamos un regalo de bienvenida :D

platform for diverse representation

¿Necesitas ayuda? No dudes en contactar con SOS arquitectura. sosarqvalencia@gmail.com ;)
04/09/2017

¿Necesitas ayuda? No dudes en contactar con SOS arquitectura. [email protected] ;)

Dirección

Valencia
46002

Página web

Notificaciones

Sé el primero en enterarse y déjanos enviarle un correo electrónico cuando SOS Arquitectura publique noticias y promociones. Su dirección de correo electrónico no se utilizará para ningún otro fin, y puede darse de baja en cualquier momento.

Contato La Empresa

Enviar un mensaje a SOS Arquitectura:

Videos

Empresas De Publicidad Y Marketingss cercanos


Otros Diseño gráfico en Valencia

Mostrar Todas

Comentarios

personas personitas